L'Occitane en Provence

Danas vam pišem o L'Occitane proizvodima iz Božur linije. Olivier Baussan je 1976. godine osnovao L'Occitane u Provansi, u južnom delu Francuske, sa idejom da boje, mirise i tradiciju Provanse podeli sa celim svetom. Božur je cvet koji raste na podneblju mediterana i još od antičkog doba, poznato je da božur ima lekovita svojstva. Ljubomorna boginja pretvorila je, prelepu nimfu Peoniju, u cvet sa hiljadu latica: peoniju (božur), jer su joj se zbog njene lepote bogovi udvarali. Od tada, ovaj simbol lepote ulepšava svako proleće svojim bojama i mirisima. Božur je simbol lepote i prefinjenog mirisa. 




Božur krema za perfekciju kože, ova hidratantna krema istog trenutka čini da vaša koža izgleda savršeno. Krema je namenjena svim tipovima kože, pruža optimalnu hidrataciju, daje koži blistavost, čini je glatkom, mekom i baršunastom. Proširene pore i nejednakosti su vidljivo smanjene. Krema je gelaste strukture i lagana je, ali ne vodena. Može da se koristi i kao baza pre nanošenja pudera. Nakon nanošenja ostavlja osećaj svežine i odmorne kože. Dolazi u staklenoj ambalaži od 50 ml. Miris nije intenzivan, ne guši. Nakon otvaranja rok upotrebe je 6 meseci. Cena je 4680 dinara.





U kombinaciji sa kremom za perfekciju kože koristila sam  2u 1 piling gel iz iste kolekcije. Piling gel se nakon nanošenja pretvara u ulje, nežno i efikasno čisti kožu lica. Sadrži mikrogranule koje nežno uklanjaju nečistoće i odumrle ćelije. Tekstura kože deluje nežno i glatko, a pore su vidljivo manje. Dolazi u pakovanju od 100 ml i može da se koristi i kao maska i kao piling. Za piling varijantu nanosi se na suvu kožu i nežno se masira lice, kružnim pokretima. Doda se malo vode i nastavlja sa masažom, potom se ispere. Preporučeno je da se koristi jednom do dvaput nedeljno. Za maska varijantu nanese se deblji sloj na suvu kožu i ostavi se da deluje par minuta, zatim se lice nežno masira i ispere se. Takodje je preporučeno da se koristi jednom do dvaput nedeljno. Koža nakon njegove upotrebe je čista, sveža i nežna. Cena je 3120 dinara, ali sam povodom rodjendana dobila popust od 30% i platila oko 2100/2200.


Pored ovih proizvoda iz ove kolekcije postoje još i Božur CC kremagel za skidanje šminke, gel za tuširanja, toaletna voda, krema za ruke, mleko za telo, mist, sapun, serum... Za više informacija možete ih naći ovde: http://rs.loccitane.com/bo%C5%BEur,127,2,72878,0.htm

Comments

Popular posts from this blog

Balea ulje za čišćenje lica

BYPHASSE Keratin Shampoo

Alverde Körper Butter Set (Limited Edition- Smokva)